Receptbeskrivning
Grekiska biffar med tzatziki och fetasallad
Ingredienser
för
500 g lammfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin, malen
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk crème fraiche
olivolja
0.5 st gurka
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
1 st isbergssallad
0.5 st gurka
1 st röd lök(ar)
150 g fetaost
3 msk olivolja extravergine
2 msk vinäger, vit
salt och peppar
1 tsk örtkrydda
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin, malen
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk crème fraiche
olivolja
0.5 st gurka
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
1 st isbergssallad
0.5 st gurka
1 st röd lök(ar)
150 g fetaost
3 msk olivolja extravergine
2 msk vinäger, vit
salt och peppar
1 tsk örtkrydda
Beskrivning
1. Börja med tzatzikin: Riv gurkan och krama ur vätskan med händerna. Lägg gurkan i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken.
2. Salladen: Skär sallad, tomat och gurka i bitar. Skiva rödlöken. Lägg i en salladsskål. Tillsätt oliver och smula ner fetaosten. Blanda ihop dressingen och häll över.
3. Biffarna: Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, ägg, creme fraiche och vitlök.
4. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till små biffar. Stek cirka 5 minuter per sida.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 558 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 36 g
Fett: 42 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Salladen: Skär sallad, tomat och gurka i bitar. Skiva rödlöken. Lägg i en salladsskål. Tillsätt oliver och smula ner fetaosten. Blanda ihop dressingen och häll över.
3. Biffarna: Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, ägg, creme fraiche och vitlök.
4. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till små biffar. Stek cirka 5 minuter per sida.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 558 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 36 g
Fett: 42 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 538
Inlagt 2013-08-31 22:05:53

