Receptbeskrivning
Kladdkaka
Ingredienser
för
200 g smör mjukt
4 dl socker
4 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
4 dl socker
4 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Beskrivning
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör till sist ner den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h. Servera med lättvispad grädde!
Visningar: 191
Inlagt 2013-09-01 08:55:30






35 min