Receptbeskrivning
Mozarella- o tomatfyllda biffar
Ingredienser
för
Beskrivning
600g nötfärs
1dl grädde
1st. ägg
1tsk salt
2krm. svartpeppar
2st. vitlöksklyftor, finhackade
hackad färsk basilika (ca ½ kruka)
4-5st. soltorkade tomater, hackade
125g mozzarella (ev mini)
2dl grädde
½-1msk kalvfond
ev. cocktailtomater
Blanda färsen med ägg, kryddor och soltorkade tomater. Använder du en stor kula mozzarella så tärna den och blanda ned i färsen. Forma till 8 biffar.
Använder du minimozzarella så forma färsen till 8 biffar och göm hälften av kulorna i biffarna, en i varje biff.
Stek biffarna i smör eller olja. Häll grädden och en skvätt kalvfond runt dem i pannan. Lägg i tomaterna och låt allt småputtra en liten stund. Har du använt minimozzarella kan du lägga i de bollar som blivit över i såsen straxt före servering. Klipp över lite basilika.
1dl grädde
1st. ägg
1tsk salt
2krm. svartpeppar
2st. vitlöksklyftor, finhackade
hackad färsk basilika (ca ½ kruka)
4-5st. soltorkade tomater, hackade
125g mozzarella (ev mini)
2dl grädde
½-1msk kalvfond
ev. cocktailtomater
Blanda färsen med ägg, kryddor och soltorkade tomater. Använder du en stor kula mozzarella så tärna den och blanda ned i färsen. Forma till 8 biffar.
Använder du minimozzarella så forma färsen till 8 biffar och göm hälften av kulorna i biffarna, en i varje biff.
Stek biffarna i smör eller olja. Häll grädden och en skvätt kalvfond runt dem i pannan. Lägg i tomaterna och låt allt småputtra en liten stund. Har du använt minimozzarella kan du lägga i de bollar som blivit över i såsen straxt före servering. Klipp över lite basilika.
Visningar: 542
Inlagt 2013-09-01 08:59:52






30 min