Receptbeskrivning

Minttryffel

Ingredienser för
112 g grädde
8 g blomsterhonung
112 g mörk choklad 60 %
8 g smör
8 g cognac
pepparmintolja
100 g mörk choklad, smält


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp grädde och honung.

2. Häll över chokladen och rör slätt, tillsätt smör och cognac och rör slätt igen.

3. Klä plastfilm i en form som har raka kanter, häll i din tryffel och lägg plastfilm ovanpå tryffeln så att inte tryffeln torkar.
4. Ställ i kyl över natten.
5. Tag ut din tryffel ur formen.
6. Smält mörk choklad, pensla tryffeln på båda sidor.
7. Skär sedan tryffeln med vass kniv som doppats i varmt vatten i lagom stora kvadrater, förslagsvis 3x3 cm.

8. Servera rumstempererade med ett hallon och pudra lite florsocker på.


Visningar: 419
Inlagt 2012-02-10 13:26:56