Receptbeskrivning
Minttryffel
Ingredienser
för
112 g grädde
8 g blomsterhonung
112 g mörk choklad 60 %
8 g smör
8 g cognac
pepparmintolja
100 g mörk choklad, smält
8 g blomsterhonung
112 g mörk choklad 60 %
8 g smör
8 g cognac
pepparmintolja
100 g mörk choklad, smält
Beskrivning
1. Koka upp grädde och honung.
2. Häll över chokladen och rör slätt, tillsätt smör och cognac och rör slätt igen.
3. Klä plastfilm i en form som har raka kanter, häll i din tryffel och lägg plastfilm ovanpå tryffeln så att inte tryffeln torkar.
4. Ställ i kyl över natten.
5. Tag ut din tryffel ur formen.
6. Smält mörk choklad, pensla tryffeln på båda sidor.
7. Skär sedan tryffeln med vass kniv som doppats i varmt vatten i lagom stora kvadrater, förslagsvis 3x3 cm.
8. Servera rumstempererade med ett hallon och pudra lite florsocker på.
2. Häll över chokladen och rör slätt, tillsätt smör och cognac och rör slätt igen.
3. Klä plastfilm i en form som har raka kanter, häll i din tryffel och lägg plastfilm ovanpå tryffeln så att inte tryffeln torkar.
4. Ställ i kyl över natten.
5. Tag ut din tryffel ur formen.
6. Smält mörk choklad, pensla tryffeln på båda sidor.
7. Skär sedan tryffeln med vass kniv som doppats i varmt vatten i lagom stora kvadrater, förslagsvis 3x3 cm.
8. Servera rumstempererade med ett hallon och pudra lite florsocker på.
Visningar: 419
Inlagt 2012-02-10 13:26:56

