Receptbeskrivning
Chokladtryffeltårta med pecannötter och färska bär
Ingredienser
för
300 g grovhackad mörk choklad, 70 % kakaohalt
5 dl vispgrädde
2 st ägg
1 krm salt
1 dl finhackade pecannötter
1 dl finhackade mandelspån
3 msk skirat smör
5 dl vispgrädde
2 st ägg
1 krm salt
1 dl finhackade pecannötter
1 dl finhackade mandelspån
3 msk skirat smör
Beskrivning
1. Gör så här:
2. 1.
3. Hacka pecannöttern och mandelspånen fint. Smält smöret och skira det, alltså skilj av det gula smöret och ta bort bottensatsen. Blanda nötter, mandel och smör och tryck ut till en tårtbotten i en rund form med löstagbar kant. Ställ in formen i frys ca 20 min.
4. 2.
5. Koka upp grädden. Hacka chokladen grovt. Stäng av plattan, låt kastrullen stå kvar och rör ner hackade chokladen. Vispa ägg, salt och vanilj. Vänd ner äggen försiktigt i chokladsmeten och häll smeten över tårtbottnen i formen. Låt allt stelna i kylskåp i ca 4 timmar .
6. 3.
7. Dekorera tårtan med färska bär före servering.
2. 1.
3. Hacka pecannöttern och mandelspånen fint. Smält smöret och skira det, alltså skilj av det gula smöret och ta bort bottensatsen. Blanda nötter, mandel och smör och tryck ut till en tårtbotten i en rund form med löstagbar kant. Ställ in formen i frys ca 20 min.
4. 2.
5. Koka upp grädden. Hacka chokladen grovt. Stäng av plattan, låt kastrullen stå kvar och rör ner hackade chokladen. Vispa ägg, salt och vanilj. Vänd ner äggen försiktigt i chokladsmeten och häll smeten över tårtbottnen i formen. Låt allt stelna i kylskåp i ca 4 timmar .
6. 3.
7. Dekorera tårtan med färska bär före servering.
Visningar: 344
Inlagt 2012-02-10 13:27:33

