Receptbeskrivning

Köttfärslimpa

Ingredienser för
1 kg blandfärs
1 st gul lök
0.5 dl vatten
salt
malen vitpeppar
2 dl köttbuljong
rapsolja till formen
5 st steklökar
2 st morötter
100 g haricots verts


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala lök och morötter. Skär morötterna i mindre bitar. Smörj en ugnsäker form.
3. Blanda samman färsen med vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Lägg morötterna och lökarna bredvid och slå på buljongen.
4. Baka i ugnen i 60 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Baka annars ytterligare några minuter.
5. Lägg köttfärslimpan att vila i folie eller smörpapper medan du gör såsen.
6. Koka upp lättsaltat vatten och koka haricots vertsen. Skär upp limpan i skivor före servering och lägg upp den tillsammans med morötter, lök och bönor.

Visningar: 286
Inlagt 2013-09-01 15:26:14