Receptbeskrivning
Ugnsfärs med ost
Ingredienser
för
10 potatisar
1 stor gul lök
salt, peppar och muskot
2 dl mjölk
färs:
400 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 burk hela tomater
1 bacon
g ost, skivad
smör till formen
1 stor gul lök
salt, peppar och muskot
2 dl mjölk
färs:
400 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 burk hela tomater
1 bacon
g ost, skivad
smör till formen
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200°. Skala och skiva potatis och lök. Lägg potatis och lök i en lättsmord ugnsform. Krydda och slå på mjölken. Täck formen med folie. Sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
2. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna. Ta ut formen. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
3. Ta ut formen. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.
2. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna. Ta ut formen. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
3. Ta ut formen. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.
Visningar: 703
Inlagt 2013-09-01 17:31:04