Receptbeskrivning

Currygryta

Ingredienser för
8 st små gula lökar
2 st auberginer
2 st spetspaprikor
2 msk olja
9 dl vatten
2 tsk salt
8 st små delikatesspotatisar
färsk koriander till garnering
kryddblandning
kryddblandning
3 dl rostade jordnötter
1 dl soja- eller kikärtsmjöl
6 st vitlöksklyftor (pressade)
5 msk farinsocker
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen koriander
5 msk olja


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kryddblandning:
Mixa jordnötterna i en matberedare eller med stavmixer. Blanda mixade nötter med soja-/kikärtsmjöl, pressad vitlök, farinsocker, ingefära, chilipulver, spiskummin, gurkmeja och koriander. Tillsätt olja och blanda ihop allt till en röra.

Skala löken. Skär ett kryss halvvägs igenom. Skär auberginerna i 3 cm tjocka skivor. Gröp ut hälften i mitten. Dela spetspaprikorna på länden och kärna ur. Fyll försiktigt lök, aubergine och paprika med lite av kryddröran.

Hetta upp olja i en stor och vid kastrull/gryta och lägg i potatisen.Tillsätt resterande kryddröra samt vatten och salt. Låt småkoka under lock 20 minuter.

Lägg i lök, aubergine och paprika. Koka i ytterligare 20–40 minuter, tills grönsakerna är riktigt mjuka. Rör om försiktigt då och då.

Ta av locket mot slutet så att grytspadet får koka ihop. Smaka av och garnera med färsk koriander.

Servera med tillbehören och gärna med röran Raita och brödet Chapati.

Visningar: 608
Inlagt 2013-09-01 21:26:55