Receptbeskrivning
Leilas pizzadeg
Ingredienser
för
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Beskrivning
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Visningar: 856
Inlagt 2013-09-02 08:06:28

