Receptbeskrivning
Pumpkin cheesecake pie
Ingredienser
för
Botten
10 st digestivekex 75 g smör
Fyllning
230 g cream cheese 1 dl socker
tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl pumpa puré
tsk malen kanel
1 nypa malda kryddnejlikor
1 nypa mald muskotnöt
1.2 dl vispad grädde med vaniljsmak
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Fyllning:
Blanda cream cheese, socker och vaniljsocker i en stor skål. Vispa till en jämn smet. Ha i ett ägg i taget och vispa.
När smeten är jämn ta 1,2dl och häll i botten på det förgräddade skalet. och ställ åt sidan.
I resten av smeten blandar du i pumpapuré, kanel, kryddnejlikor och muskot. Rör tills allting är väl blandat. Häll försiktigt smeten ovanpå den vita smeten i skalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 35-40min eller tills kakan stelnat i mitten. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
Servera med vispad grädde smaksatt med vanilj.
Botten:
Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Fyllning:
Blanda cream cheese, socker och vaniljsocker i en stor skål. Vispa till en jämn smet. Ha i ett ägg i taget och vispa.
När smeten är jämn ta 1,2dl och häll i botten på det förgräddade skalet. och ställ åt sidan.
I resten av smeten blandar du i pumpapuré, kanel, kryddnejlikor och muskot. Rör tills allting är väl blandat. Häll försiktigt smeten ovanpå den vita smeten i skalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 35-40min eller tills kakan stelnat i mitten. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
Servera med vispad grädde smaksatt med vanilj.
Visningar: 159
Inlagt 2013-09-02 09:35:29






250 min