Receptbeskrivning

Grönsakspaket med feta o pesto

Ingredienser för


  70 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 40 minuter
TILLAGNINGI 30 minuter
4 PORTIONER
25 g smör
2 vitlöksklyftor, krossade
155 g grön sparris, ansad och skuren i
2 cm långa bitar
1 morot, skuren i tunna strimlor
1 zucchini, skuren i tunna strimlor
1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
6 salladslökar, tunt skivade på snedden
80 g mild fetaost, smulad
8 ark filodeg
60 g smör, smält
80 g färdig pesto på burk
2 tsk sesamfrön

1 Sätt ugnen på 200°. Hetta upp smöret i en stor
stekpanna och lägg i vitlök och grönsaker. Fräs på
medelgod värme i 3-4 minuter eller tills de är nätt
och jämnt mjuka. Låt blandningen kallna och vänd
ner fetaosten. Dela upp fyllningen i fyra jämnstora
portioner.
2 Använd fyra degark åt gängen och täck över
resten med en fuktig kökshandduk. Pensla varje
degark med smält smör och lägg dem ovanpå
varandra. Dela dem på mitten och bred 1 msk
pesto på mitten av varje halva, men lämna en
2 cm bred kant på långsidorna. Lägg en portion
fyllning ovanpå peston. Gör samma sak med
resten av degarken, peston och fyllningen.
3 Pensla degkanterna med lite smör, vik in sidorna
och vik ihop så det blir fyra paket. Lägg dem på
en smord bakplåt med skarven nedåt, pensla med
resten av smöret och strö över sesamfrön. Grädda
i 20-25 minuter eller tills de är gyllengula. Dela
dem snett på mitten och servera dem varma med
tomatchutney.


Visningar: 413
Inlagt 2013-09-02 12:55:33