Receptbeskrivning

Fiskgryta med gräslök

Ingredienser för
600 g fiskfilé, t ex torsk, sej, gös
2 tomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 fiskbuljongstärning
0.5 dl finskuren gräslök
1 msk fransk senap
salt och malen vitpeppar
kokt potatis


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär fisken i bitar. Skålla och skala tomaterna, gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet.
2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och fransk senap. Koka upp och sjud i 2 minuter. Lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar, ca 5 minuter.
3. Skär gräslöken smått. Lägg i gräslök och tomattärningar mot slutet så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Visningar: 411
Inlagt 2013-09-02 12:57:16