Receptbeskrivning
Vildmarkswok (254kcal)
Ingredienser
för
1 frp djupfryst renskav (240g)
2 st små rödlökar
1 st vitlöksklyfta
st chilifrukt eller 1-2krm kajennpeppar
7 dl finstrimlad kålrot
0.33 st huvud savoykål
4 st jordärtskockor
1 st stort äpple
2 msk olja
1 dl koncentrerad äppeljuice
dl soja
2 tsk mald ingefära
2 tsk potatismjöl
2 st små rödlökar
1 st vitlöksklyfta
st chilifrukt eller 1-2krm kajennpeppar
7 dl finstrimlad kålrot
0.33 st huvud savoykål
4 st jordärtskockor
1 st stort äpple
2 msk olja
1 dl koncentrerad äppeljuice
dl soja
2 tsk mald ingefära
2 tsk potatismjöl
Beskrivning
Ska och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöken. Rensa bort stjälkar och frön från chilifrukten och strimla den fint. Strimla kålroten. Skär savoykålen i tunna strimlor, slanda jordätskockorna. Skölj äpplet och hacka det grovt.
Hetta upp 1 msk olja. Fräs kött, lök, peppar och vitlök hastigt. Peta upp längs kanterna där det inte är så varmt. Häll på resten av oljan och fräs kålrot, savoykål och jordärtskockor några minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara knapriga. Tillsätt äpplet.
Skaka ihop juice, soja, ingefära, potatismjöl i en redningsbägare.
Häll blandningen över grönsakerna. Peta ner köttet och löken i woken. Låt såsen bara bubbla upp medan du rör.
Hetta upp 1 msk olja. Fräs kött, lök, peppar och vitlök hastigt. Peta upp längs kanterna där det inte är så varmt. Häll på resten av oljan och fräs kålrot, savoykål och jordärtskockor några minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara knapriga. Tillsätt äpplet.
Skaka ihop juice, soja, ingefära, potatismjöl i en redningsbägare.
Häll blandningen över grönsakerna. Peta ner köttet och löken i woken. Låt såsen bara bubbla upp medan du rör.
Visningar: 340
Inlagt 2013-09-02 18:32:48






30 min