Receptbeskrivning
Fisksoppa
M F via Sandra Andersson
Ingredienser
för
500 g fisk, gärna lax och marulk
1 dill
1 gräslök
1 st lime
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
0.5 st zucchini
2 dl matlagningsgrädde
mjölk, 3 %
hummerfond
1 dill
1 gräslök
1 st lime
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
0.5 st zucchini
2 dl matlagningsgrädde
mjölk, 3 %
hummerfond
Beskrivning
1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.
2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.
Visningar: 489
Inlagt 2013-09-02 19:14:35