Receptbeskrivning
KANELKAKA a la Hasse
Ingredienser
för
Beskrivning
KANELKAKA a la Hasse
2,5 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smält smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
FYLLNING
1 dl strösocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175ºC.
Blanda socker- och kanelfyllningen. Smörj en rund kakform (22 cm) med löstagbara kanter och ströa
med lite kanel-sockerblandning.
Rör ihop gräddfilen och bikarbonaten. Häll i det smälta smöret och strösockret. Blanda.
Vispa i äggen.
Blanda de torra varorna (mjöl, vanillin, bakpulver och salt) i en egen bunke. Blanda ned det sedan i den
första smeten.
Häll 1/3-del av smeten i botten på formen. Ströa lagret med socker/kanel-blandningen. Varva med smet,
socker/kanel, smet och avsluta med socker/kanel.
Ställ i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min.
LÃ¥t kallna
2,5 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smält smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
FYLLNING
1 dl strösocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175ºC.
Blanda socker- och kanelfyllningen. Smörj en rund kakform (22 cm) med löstagbara kanter och ströa
med lite kanel-sockerblandning.
Rör ihop gräddfilen och bikarbonaten. Häll i det smälta smöret och strösockret. Blanda.
Vispa i äggen.
Blanda de torra varorna (mjöl, vanillin, bakpulver och salt) i en egen bunke. Blanda ned det sedan i den
första smeten.
Häll 1/3-del av smeten i botten på formen. Ströa lagret med socker/kanel-blandningen. Varva med smet,
socker/kanel, smet och avsluta med socker/kanel.
Ställ i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min.
LÃ¥t kallna
Visningar: 280
Inlagt 2013-09-03 10:56:16






0 min