Receptbeskrivning

Mammas smörgåstårta

Ingredienser för
8 st halvmånar polarkaka
Crabfish-fyllning
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk ketchup
1 tsk citronpeppar
1 tsk salt
1 frp crabsticks eller 1 burk kräftstjärtar (á 360g, i lake)
2 dl gröna ärtor
5 st hårdkokta ägg
1 frp fryst dill
Leverpastejfyllning
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 dl bostongurka
3 frp leverpastej
1 frp fryst persilja
svartpeppar
Garnering
12 skivor skinka
1 kg oskalade räkor
tomater
kiwi
1 burk ananas
gurka
goudaost
färsk persilja


  240 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Crabfish-fyllning:
Mixa ärtor, crabfish och de hårdkokta äggen. Blanda alla ingredienserna för fyllningen i en stor skål.

Leverpastejfyllning:
Blanda alla ingredienserna i en stor skål.

TÃ¥rta:
Lägg halvmånarna så de bildar en cirkel. Börja med ett lager leverpastejfyllning och kör sedan varannan, avsluta med crabbfish. M.a.o:
Leverpastej
Crabfish
Leverpastej
Crabfish

Låt tårta stå och dra i minst 3 timmar före servering, gärna över natten.

Garnering:
Garnera tårtan strax innan servering.
Rulla skinkskivorna till rullar, likadant med goudaosten.
I övrigt garnera efter egen fantasi!

Visningar: 369
Inlagt 2013-09-03 13:11:57