Receptbeskrivning
Korvgraträng
Ingredienser
för
st gul lök
smör
st falukorvring
5 dl crème fraiche
dl chilisås/ketchup 50%/50%
salt
peppar
till moset:
1 kg potatis
2 st Äggulor
2 msk neutral olja
salt
peppar
smör
st falukorvring
5 dl crème fraiche
dl chilisås/ketchup 50%/50%
salt
peppar
till moset:
1 kg potatis
2 st Äggulor
2 msk neutral olja
salt
peppar
Beskrivning
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Pressa potatisen igenom en potatispress, och under vispning ( för hand eller med elvisp ) tillsätter du äggulorna, oljan och salt &peppar.
Låt svalan något medan du gör korvröra.
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Skär korven i lagom små bitar.
Finhacka löken.
Värm upp en stekpanna med lite smör, bryn löken glansig, och korven sa brynas lite lätt.
Tillsätt alla ingredienser till korvröran, och låt detta sjuda upp.
Under tiden spritsar du ut moset i en smord ungsform ( jag hade en form på 20 * 30 cm )
Lägg sedan korvröran i mitten och ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter – tills moset fått lite färg. Ta ut gratängen och servera genast. Tillsammans med kokta grönsaker.
Skala och koka potatisen.
Pressa potatisen igenom en potatispress, och under vispning ( för hand eller med elvisp ) tillsätter du äggulorna, oljan och salt &peppar.
Låt svalan något medan du gör korvröra.
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Skär korven i lagom små bitar.
Finhacka löken.
Värm upp en stekpanna med lite smör, bryn löken glansig, och korven sa brynas lite lätt.
Tillsätt alla ingredienser till korvröran, och låt detta sjuda upp.
Under tiden spritsar du ut moset i en smord ungsform ( jag hade en form på 20 * 30 cm )
Lägg sedan korvröran i mitten och ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter – tills moset fått lite färg. Ta ut gratängen och servera genast. Tillsammans med kokta grönsaker.
Visningar: 182
Inlagt 2013-09-03 15:40:41






0 min