Receptbeskrivning
Hirsvegetter
Ingredienser
för
Beskrivning
HIRSVEGETTER
4 port
1 gul lök
4 dl kokad hel hirs
1 1/2 dl linspastej, se nedan
1 dl sojamjöl, bovetemjöl eller
kikärtsmjöl
salt och peppar efter smak
olja till stekning
LlNSPASTEJ (pålägg)
1/2 purjolök eller 1 lök
3 dl kokta röda linser
1 dl mandel
2 tsk curry
1 tsk koriander
2 tsk timjan
1 msk rårörsocker eller agavesirap
1 msk olja
1-2 msk vatten
salt och peppar efter smak
eventuellt vitlök
Skiva löken och häll sedan ihop alla ingre-
dienserna och mixa blandningen så slät som
möjligt.
Den färdiga linspastejen förvaras i kylskåp.
För att göra hirsvegetter:
Riv eller hacka löken mycket fint. Blanda
alla ingredienser till en jämn smet. Forma till
biffar och stek dem i olja.
Servera till kokt potatis eller ris tillsammans
med någon sås.
4 port
1 gul lök
4 dl kokad hel hirs
1 1/2 dl linspastej, se nedan
1 dl sojamjöl, bovetemjöl eller
kikärtsmjöl
salt och peppar efter smak
olja till stekning
LlNSPASTEJ (pålägg)
1/2 purjolök eller 1 lök
3 dl kokta röda linser
1 dl mandel
2 tsk curry
1 tsk koriander
2 tsk timjan
1 msk rårörsocker eller agavesirap
1 msk olja
1-2 msk vatten
salt och peppar efter smak
eventuellt vitlök
Skiva löken och häll sedan ihop alla ingre-
dienserna och mixa blandningen så slät som
möjligt.
Den färdiga linspastejen förvaras i kylskåp.
För att göra hirsvegetter:
Riv eller hacka löken mycket fint. Blanda
alla ingredienser till en jämn smet. Forma till
biffar och stek dem i olja.
Servera till kokt potatis eller ris tillsammans
med någon sås.
Visningar: 167
Inlagt 2013-09-07 09:21:48






30 min