Receptbeskrivning
Rotfruktsgratäng
Ingredienser
för
6 st mjölig(a) potatis(ar) 500 g
2 st morot
1 rotselleri 100 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
1 tsk oregano
2 st vitlöksklyfta, hackad
2 dl riven ost mager 17 %
2.5 dl becel mat 15 %
stekt kött
kyckling
korv
2 st morot
1 rotselleri 100 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
1 tsk oregano
2 st vitlöksklyfta, hackad
2 dl riven ost mager 17 %
2.5 dl becel mat 15 %
stekt kött
kyckling
korv
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka grönsakerna i vatten ca 5 minuter.
Häll av vattnet.
Rör försiktigt i salt, peppar, oregano, vitlök och hälften av osten i rotsaksblandningen.
Fördela rotsaksblandningen i en smord ugnssäker form.
Häll över Becel Mat och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Servera gratängen till stekt kött, kyckling eller korv.
Näringsvärde per portion med Becel Mat 15 %
Energi: 267 kcal
Fett: 12,7 g
Mättat fett: 4,2 g
Omättat 3,6 g
Fleromättat: 4,9 g
Näringsvärde per portion med Vispgrädde 40 %
Energi: 395 kcal
Fett: 27,7 g
Mättat fett: 20 g
Omättat 7 g
Fleromättat: 0,7 g
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka grönsakerna i vatten ca 5 minuter.
Häll av vattnet.
Rör försiktigt i salt, peppar, oregano, vitlök och hälften av osten i rotsaksblandningen.
Fördela rotsaksblandningen i en smord ugnssäker form.
Häll över Becel Mat och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Servera gratängen till stekt kött, kyckling eller korv.
Näringsvärde per portion med Becel Mat 15 %
Energi: 267 kcal
Fett: 12,7 g
Mättat fett: 4,2 g
Omättat 3,6 g
Fleromättat: 4,9 g
Näringsvärde per portion med Vispgrädde 40 %
Energi: 395 kcal
Fett: 27,7 g
Mättat fett: 20 g
Omättat 7 g
Fleromättat: 0,7 g
Visningar: 583
Inlagt 2013-09-03 19:00:20

