Receptbeskrivning
Kycklingbullar med gömda grönsaker
Ingredienser
för
1 st potatis(ar)
1 st morot
0.5 st squash
1 st äggula(or)
1 dl riven ost
0.5 dl matlagningsgrädde
2.5 msk vetemjöl ca
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
0.5 kg kycklingfärs
rapsolja och smör till stekning
1 st morot
0.5 st squash
1 st äggula(or)
1 dl riven ost
0.5 dl matlagningsgrädde
2.5 msk vetemjöl ca
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
0.5 kg kycklingfärs
rapsolja och smör till stekning
Beskrivning
4-6 port
1. Skala potatis och morot och riv grovt på ett rivjärn. Blanda ägg, ost, grädde, mjöl och kryddor och låt dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och forma till små bullar.
3. Värm en stekpanna, häll i smör och olja och bryn några kycklingbullar åt gången på medelhög värme. Efterstek bullarna i ugnen i 15 minuter.
Recept: Alice Brax
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Skala potatis och morot och riv grovt på ett rivjärn. Blanda ägg, ost, grädde, mjöl och kryddor och låt dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och forma till små bullar.
3. Värm en stekpanna, häll i smör och olja och bryn några kycklingbullar åt gången på medelhög värme. Efterstek bullarna i ugnen i 15 minuter.
Recept: Alice Brax
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 554
Inlagt 2013-09-03 20:09:47