Receptbeskrivning
			
			
			
			Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							500 g laxfilé 
1 st ägg
0.5 dl vispgrädde
1 msk söt senap
1 gräslök finskuren
smör att steka i
2 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk pepparrot finriven
salt och svartpeppar
3 dl bulgur kokt
0.5 blomkål i buketter kokta
0.5 st gurka skalad urkärnad och skuren i mindre bitar
1 st citron(er) finrivet skal och saften
1 dill
olivolja
salt och svartpeppar
						
					1 st ägg
0.5 dl vispgrädde
1 msk söt senap
1 gräslök finskuren
smör att steka i
2 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk pepparrot finriven
salt och svartpeppar
3 dl bulgur kokt
0.5 blomkål i buketter kokta
0.5 st gurka skalad urkärnad och skuren i mindre bitar
1 st citron(er) finrivet skal och saften
1 dill
olivolja
salt och svartpeppar
Beskrivning
					
						1. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
4. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal och –saft, dill, olja och salt och peppar.
5. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur.
Recept: Markus Aujalay
Receptet kommer från boken Måndag-torsdag Riktig mat för familjen (Natur & Kultur)
					
										2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
4. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal och –saft, dill, olja och salt och peppar.
5. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur.
Recept: Markus Aujalay
Receptet kommer från boken Måndag-torsdag Riktig mat för familjen (Natur & Kultur)
Visningar: 765
Inlagt 2013-09-03 21:31:43
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min