Receptbeskrivning
Surlax i burk
Ingredienser
för
1 kg laxfilé
1 dl salt
1 st röd lök(ar)
1 l vatten
3 dl ättiksprit, 12 %
7.5 dl strösocker
10 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 tsk korianderfrön
2 st lagerblad
1 dl salt
1 st röd lök(ar)
1 l vatten
3 dl ättiksprit, 12 %
7.5 dl strösocker
10 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 tsk korianderfrön
2 st lagerblad
Beskrivning
8 portioner
1. Gnid in laxen med saltet och låt den ligga i två timmar. Skala och skiva löken.
2. Blanda lagen och koka upp den. Rör om så sockret löser sig. Låt lagen kallna helt.
3. Skölj bort saltet och skär laxen i kuber, ca 2 x 2 centimeter.
4. Varva lax och rödlök i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Låt den ligga i lagen i ett dygn innan servering.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Gnid in laxen med saltet och låt den ligga i två timmar. Skala och skiva löken.
2. Blanda lagen och koka upp den. Rör om så sockret löser sig. Låt lagen kallna helt.
3. Skölj bort saltet och skär laxen i kuber, ca 2 x 2 centimeter.
4. Varva lax och rödlök i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Låt den ligga i lagen i ett dygn innan servering.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 1424
Inlagt 2013-09-03 21:39:27

