Receptbeskrivning

Surlax i burk

Ingredienser för
1 kg laxfilé
1 dl salt
1 st röd lök(ar)
1 l vatten
3 dl ättiksprit, 12 %
7.5 dl strösocker
10 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 tsk korianderfrön
2 st lagerblad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
8 portioner

1. Gnid in laxen med saltet och låt den ligga i två timmar. Skala och skiva löken.

2. Blanda lagen och koka upp den. Rör om så sockret löser sig. Låt lagen kallna helt.

3. Skölj bort saltet och skär laxen i kuber, ca 2 x 2 centimeter.

4. Varva lax och rödlök i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Låt den ligga i lagen i ett dygn innan servering.

Recept: Liselotte Forslin


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 1347
Inlagt 2013-09-03 21:39:27