Receptbeskrivning

Inlagd julsill

Ingredienser för
2 urvattnad inläggningssill à 420 g
kryddning:
30 kryddpepparkorn
30 svartpepparkorn
12 kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
2 lagerblad
2 rödlökar
lag:
1 dl ättiksprit, 12%
1 dl vatten
1 dl strösocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda samman ättiksprit, vatten och socker. Koka upp lagen och låt den kallna. Krossa pepparkornen tillsammans med nejlikorna i en mortel, tillsätt senapsfröna och sönderbrutna lagerblad.
2. Skala och strimla löken. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sill, kryddblandning och lök och låt översta lagret vara lök.
3. Slå över lagen och täck med lock eller plastfolie. Låt stå kallt minst 24 timmar.

Visningar: 687
Inlagt 2013-09-03 22:06:54