Receptbeskrivning
Inlagd julsill
Ingredienser
för
2 urvattnad inläggningssill à 420 g
kryddning:
30 kryddpepparkorn
30 svartpepparkorn
12 kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
2 lagerblad
2 rödlökar
lag:
1 dl ättiksprit, 12%
1 dl vatten
1 dl strösocker
kryddning:
30 kryddpepparkorn
30 svartpepparkorn
12 kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
2 lagerblad
2 rödlökar
lag:
1 dl ättiksprit, 12%
1 dl vatten
1 dl strösocker
Beskrivning
1. Blanda samman ättiksprit, vatten och socker. Koka upp lagen och låt den kallna. Krossa pepparkornen tillsammans med nejlikorna i en mortel, tillsätt senapsfröna och sönderbrutna lagerblad.
2. Skala och strimla löken. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sill, kryddblandning och lök och låt översta lagret vara lök.
3. Slå över lagen och täck med lock eller plastfolie. Låt stå kallt minst 24 timmar.
2. Skala och strimla löken. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sill, kryddblandning och lök och låt översta lagret vara lök.
3. Slå över lagen och täck med lock eller plastfolie. Låt stå kallt minst 24 timmar.
Visningar: 687
Inlagt 2013-09-03 22:06:54

