Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 st fin entrecôte
1 potatismos
1 st äggula
2 msk riven ost
salt och peppar
ett par tomater
gröna bönor
sparris
sås:
1 st äggula
1 msk vatten
75 g smör, smält
pressad citron
vitpeppar
1 tsk dragon
ugn 250 grader


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Krydda köttet och stek 2 minuter på var sida i het penna. Lägg på ekplanka.
2. Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa ut på plankan. Lägg skårade tomater, bönor och sparris runt om.

2. Vispa äggula och vatten till såsen i en kastrull på svag värme tills den tjocknar. Se till att det smälta smöret har ungefär samma temperatur och tillsätt det lite i taget under omrörning. Smaka av med kryddorna och låt såsen stå och svalna.

3. Pensla grönsakerna med lite olja och ställ in plankan i ugnen. Gratinera tills moset fått fin färg. Servera med såsen.

Visningar: 468
Inlagt 2013-09-04 10:08:26