Receptbeskrivning

Tupp i curry

Ingredienser för
1 st tupp på ca 1,5 kg
vatten som täcker
3 st lagerblad, ca
1 purjolök
3 st gula lökar
2 st morötter
några persiljekvistar
3 msk salt
några hela pepparkorn
3 st gula lökar
4 msk curry (eller mer efter smak) gärna smakrik,
1 krm paprikachili, ca
spadet från kycklingen som kokats ned till 1
4 msk smör
3 st äpplen
smör och vetemjöl till såsen
ris, gärna jasminris till servering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg ner den urtagna och rensade tuppen i saltat vatten.
2. Lägg i pepparkorn, lagerblad, morötter, purjolökar delade i bitar och persiljekvistar.
3. Ta upp tuppen då den blivit så mjuk att delarna faller av.
4. Låt svalna och plocka bort allt kött, lägg åt sidan.
5. Koka ihop buljongen till ca 1/3 är kvar. Sila av!
6. Skiva löken och äpplena och sautera dem tillsammans i smör.
7. Häll över curry + paprikachili.
8. Häll över den heta buljongen.
9. Vispa i lite mjöl + smör för att såsen ska gå ihop.
10. Häll över kycklingen i currysåsen och koka upp. Blanda runt! Klart.
11. Ät tillsammans med ris. Gärna jasminris.

Visningar: 1070
Inlagt 2013-09-04 19:22:00