Receptbeskrivning
Korvgryta merguez med tomat och aubergine
Ingredienser
för
2 st lammkorv merguez 15% fett
1.5 st paprika olika färger
1 aubergine ca 300 g
1 st röd lök(ar)
1 dl vatten
1 passerade tomater ca 500g
1 dl purjolök(ar) hackade
2 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
1 krm oregano
300 g pasta skruvar
timjan färsk
1.5 st paprika olika färger
1 aubergine ca 300 g
1 st röd lök(ar)
1 dl vatten
1 passerade tomater ca 500g
1 dl purjolök(ar) hackade
2 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
1 krm oregano
300 g pasta skruvar
timjan färsk
Beskrivning
1. Tvätta och skär aubergine, paprika och vitlök i tunna skivor. Skala och skiva löken.
2. Skär korven i tunna skivor. Lägg alla ingredienser i en kastrull, krydda med lite oregano efter smak och låt grytan puttra ca 25 minuter.
3. Servera med nykokt pasta och garnera med timjan.
Familjetips! Byt ut hälften av lammkorven mot någon korv som inte är så stark. Uteslut vitlöken om de inte gillar det.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 362
Kolhydrater: 50,5 g
Protein: 15 g
Fett: 10,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 57 E%
Protein: 17 E%
Fett: 26 E%
2. Skär korven i tunna skivor. Lägg alla ingredienser i en kastrull, krydda med lite oregano efter smak och låt grytan puttra ca 25 minuter.
3. Servera med nykokt pasta och garnera med timjan.
Familjetips! Byt ut hälften av lammkorven mot någon korv som inte är så stark. Uteslut vitlöken om de inte gillar det.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 362
Kolhydrater: 50,5 g
Protein: 15 g
Fett: 10,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 57 E%
Protein: 17 E%
Fett: 26 E%
Visningar: 546
Inlagt 2013-09-04 19:23:15