Receptbeskrivning
Krämig fläskfile och kantarellgryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig fläskfile och kantarellgryta
Passar bra till fest och även som vardagsmat.
Ingredienser
1 st fläskfile
0.5 burk körsbärstomater
200 gram förvälda kantareller
100 gram broccoli
10 st charlottenlök
4 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
4 msk kantarellfond
3 krm salt
3 krm svartpeppar
Instruktioner
1. Dela fläskfilen i lagom stora bitar.
2. Stek fläskfilebitarna i stekpannan. Salta och peppra.
3. Stek sedan kantarellerna.
4. Häll över fläskfilebitarna och kantarellerna i en stor kastrull.
5. Häll i creme fraichen, grädden och kantarellfonden. Salta och peppra. Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.
6. Lägg i charlottenlöken (dela om det är stora lökar), låt koka ca 10 min på svag värme. Lägg därefter i broccolin och körsbärstomaterna.
7. Låt koka i yttligare ca 10 min. Färdig att severas.
Passar bra till fest och även som vardagsmat.
Ingredienser
1 st fläskfile
0.5 burk körsbärstomater
200 gram förvälda kantareller
100 gram broccoli
10 st charlottenlök
4 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
4 msk kantarellfond
3 krm salt
3 krm svartpeppar
Instruktioner
1. Dela fläskfilen i lagom stora bitar.
2. Stek fläskfilebitarna i stekpannan. Salta och peppra.
3. Stek sedan kantarellerna.
4. Häll över fläskfilebitarna och kantarellerna i en stor kastrull.
5. Häll i creme fraichen, grädden och kantarellfonden. Salta och peppra. Smaka av. Häll i mer kantarellfond eller salt efter smak.
6. Lägg i charlottenlöken (dela om det är stora lökar), låt koka ca 10 min på svag värme. Lägg därefter i broccolin och körsbärstomaterna.
7. Låt koka i yttligare ca 10 min. Färdig att severas.
Visningar: 686
Inlagt 2013-09-04 19:30:46

