Receptbeskrivning
Kalvköttbullar pomodori
Ingredienser
för
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
salt
peppar
1 st ägg
1 dl parmesanost
1 st vitlöksklyfta
salt
peppar
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
salt
peppar
köttbullar
500 g kalvfärs 1 st ägg
1 dl parmesanost
1 st vitlöksklyfta
salt
peppar
Beskrivning
1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Häll på tomater och tillsätt balsamvinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra på svag värme medan du gör köttbullarna.
2. Blanda färsen med ägg, ost, persilja, riven vitlök, salt och peppar. Gör runda bullar i önskad storlek. Lägg ner i tomatsåsen och låt puttra. Finns lock, så sätt på det så slipper man en prickig spis.
3. Servera köttbullarna och såsen med tagliatelle eller annan favoritpasta.
Recept: Joanna Drevinger
Stajling: Victoria Nordström
Foto: Malin Hoelstad
2. Blanda färsen med ägg, ost, persilja, riven vitlök, salt och peppar. Gör runda bullar i önskad storlek. Lägg ner i tomatsåsen och låt puttra. Finns lock, så sätt på det så slipper man en prickig spis.
3. Servera köttbullarna och såsen med tagliatelle eller annan favoritpasta.
Recept: Joanna Drevinger
Stajling: Victoria Nordström
Foto: Malin Hoelstad
Visningar: 469
Inlagt 2013-09-04 19:31:38