Receptbeskrivning
Kladdkaka med marshmallows
Ingredienser
för
200 g smör (eller margarin)
200 g choklad
4 st ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl vetemjöl
3 dl marshmallows
200 g choklad
4 st ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl vetemjöl
3 dl marshmallows
Beskrivning
8 - 10 bitar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och
blanda tills du får en slät smet.
5. Häll upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten.
Grädda i ca 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen ca 5 minuter innan den är
klar och strö marshmallows över. Grädda klart kakan.
Recept: Linnéa Seidel
Foto:
Katja Kristoferson
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och
blanda tills du får en slät smet.
5. Häll upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten.
Grädda i ca 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen ca 5 minuter innan den är
klar och strö marshmallows över. Grädda klart kakan.
Recept: Linnéa Seidel
Foto:
Katja Kristoferson
Visningar: 260
Inlagt 2012-02-13 19:25:26

