Receptbeskrivning

Mini polenta pizzas

Ingredienser för
Botten
7 dl grönsaksbuljong
190 g polenta
60 g riven parmesan
salt och peppar
4 msk tomatsås eller pastasås
60 g riven cheddar eller mozarella
valfri topping
Tomatsås
1 st schalottenlök, finhackad
st purjolök, fint skivad
1 st riven morot
st riven zucchini
1 msk olivolja
1 st klyfta vitlök, pressad
1 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 burk krossade tomater (á 400g)
1 tsk socker
salt och peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Botten:
Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. När buljongen kokar ha i polentan under omrörning. Låt koka tills polentan tjocknat likt potatismos, ca 3-5 min.

Ta av från plattan, rör ner den rivna parmesanen, salt och peppar. Sprid ut polentan på ett oljat bakplåtspapper så att den är ca 5mm i tjocklek. Låt svalna, ca 1 timma.

Tomatsås:
Lägg grönsakerna i en het panna och fräs i 8-10 minuter, de ska ha mjuknat men inte färgats. Pressa vitlöken och ha i, låt fräsa 1 min för att sedan lägga blandningen i en mixer.

Ha i tomatpurén, ketchup, tomater och socker. Mixa sedan till en slät smet. Häll tillbaka smeten i pannan och låt puttra i ca 20 min, rör om då och då. När tomatsåsen tjocknat smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite.

Sätt ugnen på 200 grader

Skär ut 4 cirklar i polentan, eller någon annan fin form, ca 9 cm i diameter.

Toppa varje pizzabit med ca 1 msk tomatsås och lite riven ost. Tillsätt sedan önskad topping ovanpå och baka i ugnen ca 13-15 min, tills osten bubblar.

Visningar: 93
Inlagt 2013-09-05 12:50:34