Receptbeskrivning

Chèvregrtinerade rödbetor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
500g rödbetor
200g. chèvre
75g. pinjenötter
1/4dl. honung (flytande)
1msk. olivolja
flingsalt

Tillbehör:
Rucolasallat 2,0 knippen

Tillagning (55 min )
Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.

Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.

Sätt ugnen på 225°C.

Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.

Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter).

Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Visningar: 261
Inlagt 2013-09-05 18:16:17