Receptbeskrivning
Chèvregrtinerade rödbetor
Ingredienser
för
Beskrivning
500g rödbetor
200g. chèvre
75g. pinjenötter
1/4dl. honung (flytande)
1msk. olivolja
flingsalt
Tillbehör:
Rucolasallat 2,0 knippen
Tillagning (55 min )
Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
Sätt ugnen på 225°C.
Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter).
Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.
200g. chèvre
75g. pinjenötter
1/4dl. honung (flytande)
1msk. olivolja
flingsalt
Tillbehör:
Rucolasallat 2,0 knippen
Tillagning (55 min )
Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
Sätt ugnen på 225°C.
Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter).
Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.
Visningar: 261
Inlagt 2013-09-05 18:16:17






30 min