Receptbeskrivning
Kanelbullar
Ingredienser
för
Deg
frp jäst (á 50g)50 g smör (fingervarmt)
3 dl mjölk
dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
dl kvarg
Fyllning
50 g smör 2 tsk malen kanel
dl socker
Pensling
ägg pärlsocker
Beskrivning
Ca. 20 st
Smula jästen i en bunke. Häll mjölken i en kastrull och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt resten av degvätska, socker, salt, smör och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.
Smula jästen i en bunke. Häll mjölken i en kastrull och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt resten av degvätska, socker, salt, smör och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.
Visningar: 281
Inlagt 2013-09-05 19:28:38





60 min