Receptbeskrivning
Marshmallows
Ingredienser
för
2.5 msk gelatinpulver
2.5 dl vatten
3.75 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
0.25 tsk salt
2 msk vaniljsocker
karamellfärg ev
2 dl florsocker att rulla bitarna i
2.5 dl vatten
3.75 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
0.25 tsk salt
2 msk vaniljsocker
karamellfärg ev
2 dl florsocker att rulla bitarna i
Beskrivning
1. Blanda gelatinpulvret med 1 1/4 dl av vattnet och låt det svälla och
mjukna.
2. Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och
1 1/4 dl vatten.
3. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. Koka därefter
sockerlagen till 120 grader.
4. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta
och vispa sedan med elvispen i ca 10 minuter tills smeten är vit och riktigt
kladdig. Tillsätt vaniljsockret mot slutet och ev karamellfärg.
5. Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll
sedan i smeten, bred ut med hjälp av en slickepott. Du kan behöva pensla
slickepotten med olja för att smeten inte skall fastna på den.
6. Låt stå över natten. Skär den sedan i lagom stora bitar och rulla
bitarna i florsockret.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
mjukna.
2. Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och
1 1/4 dl vatten.
3. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. Koka därefter
sockerlagen till 120 grader.
4. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta
och vispa sedan med elvispen i ca 10 minuter tills smeten är vit och riktigt
kladdig. Tillsätt vaniljsockret mot slutet och ev karamellfärg.
5. Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll
sedan i smeten, bred ut med hjälp av en slickepott. Du kan behöva pensla
slickepotten med olja för att smeten inte skall fastna på den.
6. Låt stå över natten. Skär den sedan i lagom stora bitar och rulla
bitarna i florsockret.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 240
Inlagt 2012-02-13 19:25:41

