Receptbeskrivning
squashchokladkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
CHOKLADSQUASHKAKA (LCHF)
250 g grovriven squash (ca 4 dl)
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk kakao
En nypa salt
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
1,5 msk starkt kaffe
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
100 g mörk choklad
Gör så här:
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft, kaffe och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Blanda i den smälta chokladen. Lägg sist i den finrivna squashen och blanda. Tryck ut smeten i en smörad springform (diameter 22 cm) och grädda i 40-45 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna. Kakan blir godast om den får stå kallt över natten. Servera med vispad grädde.
Från Erikas LCHF till vardag och fest.
250 g grovriven squash (ca 4 dl)
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk kakao
En nypa salt
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
1,5 msk starkt kaffe
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
100 g mörk choklad
Gör så här:
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft, kaffe och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Blanda i den smälta chokladen. Lägg sist i den finrivna squashen och blanda. Tryck ut smeten i en smörad springform (diameter 22 cm) och grädda i 40-45 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna. Kakan blir godast om den får stå kallt över natten. Servera med vispad grädde.
Från Erikas LCHF till vardag och fest.
Visningar: 231
Inlagt 2013-09-06 10:09:50






30 min