Receptbeskrivning
Lasagne med pumpa, basilika och ricotta
Ingredienser
för
Beskrivning
FÖRBEREDELSER 20 minuter
TILLAGNING: 1 timme 25 minuter
4 PORTIONER
650 g pumpa
2 msk olivolja
500 g ricotta
50 g pinjenötter, rostade
35 g färsk basilika
52 vitlöksklyftor, krossade
35 g finriven parmesan
125 g färska lasagneplattor
185 g riven mozzarella
1 Värm ugnen till 180°. Smörj en bakplåt lätt. Skär
pumpan i 1 cm tjocka skivor och lägg dem i ett
enda lager på bakplåten. Pensla med olja och stek
i ugnen i 1 timme eller tills de mjuknat. Vänd dem
efter halva tillagingstiden.
2 Rör samman ricotta, pinjenötter, basilika, vitlök och
parmesan.
3 Pensla en fyrkantig ugnssäker form, 20 x 20 cm,
med olja. Koka lasagneplattorna enligt anvisningar
på förpackningen. Lägg en tredjedel av plattorna i
botten på formen. Bred över ricottablandningen.
Lägg hälften av resterande lasagneplattor ovanpå.
4 Fördela pumpaskivorna jämnt över pastan med
så små mellanrum mellan skivorna som möjligt.
Krydda med salt och peppar och avsluta med ett
lager lasagneplattor. Strö över riven mozzarella.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills osten
är gyllengul. Låt vila i 10 minuter och skär sedan
lasagnen i fyrkantiga bitar.
TILLAGNING: 1 timme 25 minuter
4 PORTIONER
650 g pumpa
2 msk olivolja
500 g ricotta
50 g pinjenötter, rostade
35 g färsk basilika
52 vitlöksklyftor, krossade
35 g finriven parmesan
125 g färska lasagneplattor
185 g riven mozzarella
1 Värm ugnen till 180°. Smörj en bakplåt lätt. Skär
pumpan i 1 cm tjocka skivor och lägg dem i ett
enda lager på bakplåten. Pensla med olja och stek
i ugnen i 1 timme eller tills de mjuknat. Vänd dem
efter halva tillagingstiden.
2 Rör samman ricotta, pinjenötter, basilika, vitlök och
parmesan.
3 Pensla en fyrkantig ugnssäker form, 20 x 20 cm,
med olja. Koka lasagneplattorna enligt anvisningar
på förpackningen. Lägg en tredjedel av plattorna i
botten på formen. Bred över ricottablandningen.
Lägg hälften av resterande lasagneplattor ovanpå.
4 Fördela pumpaskivorna jämnt över pastan med
så små mellanrum mellan skivorna som möjligt.
Krydda med salt och peppar och avsluta med ett
lager lasagneplattor. Strö över riven mozzarella.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills osten
är gyllengul. Låt vila i 10 minuter och skär sedan
lasagnen i fyrkantiga bitar.
Visningar: 878
Inlagt 2013-09-07 09:20:04

