Receptbeskrivning

Paj med glasnudlar

Ingredienser för


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
PAJ MED GLASNUDLAR
4 portioner


Pajskal
1 dl rågsikt
1/2 dl sojamjöl
1 1/2 dl lantvetemjöl
1/4 tsk örtsalt
1/2 dl olja
2 msk vatten
2 msk sojamjölk

50 g glasnudlar (mungbönsnudlar)
2 morötter, i små bitar
400 g kidneybönor, blötlagda och
kokade
2 tomater, hackade
1 röd lök, finhackad

VINÄGRETT:
3 msk rapsolja
1 msk citronolivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk koriander, mald
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk harissa
2 tsk salt
svartpeppar efter smak
4 dl sojayoghurt, naturell

Börja med pajskalet.
Blanda alla mjölsorterna med örtsalt.
Finfördela oljan i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet, sojamjölk och arbeta ihop till
en deg.
LÃ¥t degen kallna minst 1 timme.
Smörj en pajform med lite olja. Tryck ut paj-
degen så att botten och kanterna täcks.
Grädda pajskalet i 200 °C i 10-15 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på
paketet. Klipp nudlarna i 2 cm långa bitar.
Blanchera morötterna (låt koka i någon
minut). Blanda morötter, nudlar, kidneybönor,
tomat och röd lök.
Gör i ordning vinägretten. Blanda rapsolja,
citronolivolja, vinäger, koriander, grönsaks-
buljongpulver, harissa, salt och peppar. Häll
vinägretten över grönsaksblandningen och
låt dra i kylen i 20 minuter. Smaka av och
krydda mer om det behövs.
Fördela grönsaksblandningen i pajskalet
och blanda i sojayoghurten
Servera kall.

Visningar: 705
Inlagt 2013-09-07 09:18:59