Receptbeskrivning
Torsk med äggsås
Anna Edling via Recept.nu
Ingredienser
för
400 g torskfilé
3 dl fiskbuljong
salt och malen vitpeppar
Äggsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong
2 dl kaffegrädde
salt och malen vitpeppar
2 hårdkokta ägg
3 msk hackad persilja
till servering:
kokt potatis och ärter
3 dl fiskbuljong
salt och malen vitpeppar
Äggsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong
2 dl kaffegrädde
salt och malen vitpeppar
2 hårdkokta ägg
3 msk hackad persilja
till servering:
kokt potatis och ärter
Beskrivning
1. Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan, strax före servering blandas ägget och persiljan ner i såsen.
2. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll den varm. Krydda med salt och peppar.
3. Servera fisken med äggsåsen och kokt potatis. Gröna ärter smakar bra till.
2. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll den varm. Krydda med salt och peppar.
3. Servera fisken med äggsåsen och kokt potatis. Gröna ärter smakar bra till.
Visningar: 515
Inlagt 2013-09-07 09:48:09

