Receptbeskrivning
Aprikossmör
Ingredienser
för
Beskrivning
APRIKOSSMÖR
250 g mörka aprikoser
3 dl vatten
100 g pinjekärnor
50 g solrosfrön
3 msk solrosolja
Skölj och blötlägg aprikoserna i vatten i
3-4 timmar. Tag vara på blötläggningsvattnet
och koka upp det.
Häll den heta vätskan över aprikoserna och
mixa dem tillsammans med pinjekärnor, sol-
rosfrön och olja.
Tillsätt vätskan i omgångar till dess konsi-
stensen blir slät och lite lös.
Aprikossmör är mycket hållbart, minst tio
dagar i kylen.
250 g mörka aprikoser
3 dl vatten
100 g pinjekärnor
50 g solrosfrön
3 msk solrosolja
Skölj och blötlägg aprikoserna i vatten i
3-4 timmar. Tag vara på blötläggningsvattnet
och koka upp det.
Häll den heta vätskan över aprikoserna och
mixa dem tillsammans med pinjekärnor, sol-
rosfrön och olja.
Tillsätt vätskan i omgångar till dess konsi-
stensen blir slät och lite lös.
Aprikossmör är mycket hållbart, minst tio
dagar i kylen.
Visningar: 258
Inlagt 2013-09-11 19:27:10






30 min