Receptbeskrivning
Morotsbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
MOROTSBRÖD
16- 18 stycken
1 dl krossat korn
3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
3 dl vatten
2 msk olja
1 msk kornmaltextrakt
1 dl oskalade sesamfrön
3 dl morötter, grovrÃvna
2 msk färsk hackad basilika
2 msk färsk hackad oregano
12 dl stenmalet vetemjöl
Koka upp 3 dl vatten tillsammans med krossat korn. LÃ¥t svalna till rumstemperatur.
Förbered degen under tiden.
Smula sönder jäst i en degbunke och häll
över salt, lät jästen smälta. Tillsätt därefter 3 dl
37 °C vatten.
Lös upp jästen noga. Häll därefter i olja,
kornmalt, sesamfrön, morötter och färska
kiyddor.
Tillsätt den avsvalnade kornblandningen
och vetemjöl, lite i taget. Arbeta degen smidig
tills den släpper från kanterna, Lät degen jäsa
1 1/2 - 2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knà da
den väl. Forma degen till två stora bröd eller 20
stycken små bullar.
Lâijäsa på plåten i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 C i cirka 20 minuter.
16- 18 stycken
1 dl krossat korn
3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
3 dl vatten
2 msk olja
1 msk kornmaltextrakt
1 dl oskalade sesamfrön
3 dl morötter, grovrÃvna
2 msk färsk hackad basilika
2 msk färsk hackad oregano
12 dl stenmalet vetemjöl
Koka upp 3 dl vatten tillsammans med krossat korn. LÃ¥t svalna till rumstemperatur.
Förbered degen under tiden.
Smula sönder jäst i en degbunke och häll
över salt, lät jästen smälta. Tillsätt därefter 3 dl
37 °C vatten.
Lös upp jästen noga. Häll därefter i olja,
kornmalt, sesamfrön, morötter och färska
kiyddor.
Tillsätt den avsvalnade kornblandningen
och vetemjöl, lite i taget. Arbeta degen smidig
tills den släpper från kanterna, Lät degen jäsa
1 1/2 - 2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knà da
den väl. Forma degen till två stora bröd eller 20
stycken små bullar.
Lâijäsa på plåten i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 C i cirka 20 minuter.
Visningar: 127
Inlagt 2013-09-11 19:24:42






30 min