Receptbeskrivning
Kanelbullar
Ingredienser
för
Beskrivning
KANELBULLAR
35-40 st
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl rapsolja
5 dl sojamjölk
1,4 I vetemjöl
1 dl brunt socker
2 tsk kardemumma
FYLLNING
50 g mjölkfritt margarin
1/2 dl rårörsocker
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
rårörsocker till garnering
Smula sönder jästen i en degbunke och tiil-
sätt salt. Låt jästen smälta. Värm oljan och soja-
mjölk till 37 °C.
Häll mjölkblandriingen över jästen och blan-
da väl. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma.
Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa 30 minu-
ter på dragfri plats under bakduk. Ta upp
degen och knà da degen ordenligt. Kavla ut
den till en stor rektangulär kaka.
Blanda ihop fyllningen. Bred ut fyllningen
på degen och vik degen på mitten.
Skär lángsmala degremsor och snurra ihop
till fina bullar. Lägg bullarna på en smörad plåt
(mjölkfritt margarin) eller bakplåtspapper Lät
bullarna jäsa under bakduk 30 minuter.
Garnera med rà rörsocker. Grädda bullarna i
250 °C i 5-8 minuter. Låt svalna på plåt.
35-40 st
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl rapsolja
5 dl sojamjölk
1,4 I vetemjöl
1 dl brunt socker
2 tsk kardemumma
FYLLNING
50 g mjölkfritt margarin
1/2 dl rårörsocker
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
rårörsocker till garnering
Smula sönder jästen i en degbunke och tiil-
sätt salt. Låt jästen smälta. Värm oljan och soja-
mjölk till 37 °C.
Häll mjölkblandriingen över jästen och blan-
da väl. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma.
Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa 30 minu-
ter på dragfri plats under bakduk. Ta upp
degen och knà da degen ordenligt. Kavla ut
den till en stor rektangulär kaka.
Blanda ihop fyllningen. Bred ut fyllningen
på degen och vik degen på mitten.
Skär lángsmala degremsor och snurra ihop
till fina bullar. Lägg bullarna på en smörad plåt
(mjölkfritt margarin) eller bakplåtspapper Lät
bullarna jäsa under bakduk 30 minuter.
Garnera med rà rörsocker. Grädda bullarna i
250 °C i 5-8 minuter. Låt svalna på plåt.
Visningar: 193
Inlagt 2013-09-07 10:31:49






30 min.jpg)