Receptbeskrivning
Morotskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
MOROTSKAKA
14 dl morötter, grovrivna
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackade mandlar
4 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
skal av en citron
2 dl rårörsocker
3 dl grahamsmjöl, grovt
1/2 dl rapsolja
3 dl sojamjölk
mannagryn till formen
GARNERINGI
3 dl florsocker
2 msk vatten
1/4 dl hackade mandlar och hasselnötter
11/2 liters form
Blanda morötter, nötter, bakpulver, kanel,
citronskal, socker och mjöl i en bunke.
(Observera att grahamsmjölet ska vara grovt,
gärna KRAV som brukar vara grövre).
Blanda olja med sojamjölken. Häll vätskan i
morotsblandningen. Blanda.
Bröa en form med mannagryn. Häll morots-
smeten i formen och släta ut ovansidan.
Grädda kakan i 200 °C i 80 minuter.
De sista 40 minuter kan det vara bra att
täcka över kakan så att den inte blir bränd.
Lät kakan svalna. Vänd kakan så att den fina
sidan kommer uppåt.
Blanda florsocker med vatten och bred över
kakan. Garnera med nötter.
14 dl morötter, grovrivna
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackade mandlar
4 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
skal av en citron
2 dl rårörsocker
3 dl grahamsmjöl, grovt
1/2 dl rapsolja
3 dl sojamjölk
mannagryn till formen
GARNERINGI
3 dl florsocker
2 msk vatten
1/4 dl hackade mandlar och hasselnötter
11/2 liters form
Blanda morötter, nötter, bakpulver, kanel,
citronskal, socker och mjöl i en bunke.
(Observera att grahamsmjölet ska vara grovt,
gärna KRAV som brukar vara grövre).
Blanda olja med sojamjölken. Häll vätskan i
morotsblandningen. Blanda.
Bröa en form med mannagryn. Häll morots-
smeten i formen och släta ut ovansidan.
Grädda kakan i 200 °C i 80 minuter.
De sista 40 minuter kan det vara bra att
täcka över kakan så att den inte blir bränd.
Lät kakan svalna. Vänd kakan så att den fina
sidan kommer uppåt.
Blanda florsocker med vatten och bred över
kakan. Garnera med nötter.
Visningar: 315
Inlagt 2013-09-07 10:31:19






30 min