Receptbeskrivning

Hoki med pesto och bacon

Ingredienser för
800 g hokifile eller torsk
0.5 burk pesto
1 frp bacon
1 krm salt
2 krm peppar
4 msk riven parmesanost till servering
2 msk smör till stekning


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Tina fisken i god tid innan. Sätt på ugnen på 200 grader. Förbered tillbehören, t.ex potatis & grönsaker.

Bryn ett par fiskfileer åt gången i smör i en het stekpanna. Lägg fisken, som fortfarande är rå inuti, i en ugnsform. Peppra och bred pesto över fisken. Skär baconet i små bitar och knaperstek dem i samma stekpanna. Strö baconet över fisken och peston och ställ in formen i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52 grader. Använd termometer för bästa resultat.

Riv över lite parmesanost på toppen och servera med t.ex potatismos och ärtor.

(Salt behövs inte eftersom att både peston och baconet är väldigt salt i sig. )

Visningar: 582
Inlagt 2013-09-08 13:54:16