Receptbeskrivning

Leilas hi-hat cupcakes

Ingredienser för
3 st ägg, ekologiska
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 salt
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %
6 st äggvitor, ekologiska
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften
350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 msk matolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. MuffinsSätt ugnen på 175 grader.


2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.

7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
9. MarängBlanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
10. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

11. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

12. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.

13. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.

14. LÃ¥t stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).
15. Chocolate coatingHacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
16. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.

17. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.


18. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

Visningar: 458
Inlagt 2012-02-13 20:03:49