Receptbeskrivning

Äppelmos

Ingredienser för
1 kg Äpplen
vatten
2 krm askorbinsyra
socker


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Ta fram en stor kastrull och häll i 1 liter vatten tillsammans med 1 krm askorbinsyra.
2. Skala och kärna ur äpplena och ta bort fula delar.
3. Dela äpplena i bitar och lägg dem i vattnet direkt så de inte blir bruna.
4. Häll ut vattnet och tillsätt nytt vatten, ca 1 dl per kilo äpplen.
5. Koka tills de är mjuka, ca 10 - 20 min.
6. Mosa med stavmixer.
7. Mät upp socker och askorbinsyra, Du kan dosera socker allt från 1 msk till 6 dl per liter mos.
8. Blanda ner sockret och askorbinsyran och smaka av.
9. Häll på rena burkar eller låt svalna och häll i påsar och frys in.

Ger ca 1 liter mos.
Receptet kan utan problem dubblas flera gånger.
Ju mindre socker destu lägre hållbarhet på moset, använder du bara 1 msk socker så klarar den ca 1 vecka i kylen.

Visningar: 315
Inlagt 2013-09-08 17:18:13