Receptbeskrivning
Äppeldricka
Ingredienser
för
1 kg Äpple
1 l vatten
1 tsk askorbinsyra
socker
1 msk citronsyra
eventuellt lite atamon
1 l vatten
1 tsk askorbinsyra
socker
1 msk citronsyra
eventuellt lite atamon
Beskrivning
1. Skölj äpplena och skär bort fula delar.
2. Ta bort kärnhuset och dela äpplena i klyftor.
3. Riv äpplena grovt med skalen på.
4. Blanda fruktmassan med vattnet och askorbinsyran i en bunke och täck över.
5. Låt stå kallt i ett dygn, rör om då och då.
6. Häll fruktmassan genom en silduk och låt självrinna i ca en halvtimme.
7. Mät upp saften och tillsätt socker, 2 dl per avrunnen saft. Rör om tills de löst sig.
8. Tillsätt citronsyran och ev. Atamon.
Serveras utspädd ca hälften saft hälften vatten.
2. Ta bort kärnhuset och dela äpplena i klyftor.
3. Riv äpplena grovt med skalen på.
4. Blanda fruktmassan med vattnet och askorbinsyran i en bunke och täck över.
5. Låt stå kallt i ett dygn, rör om då och då.
6. Häll fruktmassan genom en silduk och låt självrinna i ca en halvtimme.
7. Mät upp saften och tillsätt socker, 2 dl per avrunnen saft. Rör om tills de löst sig.
8. Tillsätt citronsyran och ev. Atamon.
Serveras utspädd ca hälften saft hälften vatten.
Visningar: 436
Inlagt 2013-09-08 17:27:18






1000 min