Receptbeskrivning
Rabarbersaft
Ingredienser
för
1 kg rabarber
5 dl vatten
5 dl socker
1 krm natriumbensoat
5 dl vatten
5 dl socker
1 krm natriumbensoat
Beskrivning
1. Skölj och skär rabarberna i centimeterstora bitar, behöver ej skalas!
2. Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder.
3. Häll blaningen i en silduk, blir ca 1 liter saft.
4. Mät upp den avrunna saften och koka upp den och ta sedan från plattan.
5. Rör ner sockret (5 dl per liter saft, är det mindre saft får du minska sockermängden) och rör tills det löst sig.
6. Koka upp igen och tag från plattan.
7. Rör ut natriumbensoaten i en matsked av saften och rör sedan ner det i resten av saften.
8. Häll i rena flaskor. Går bra att frysa.
2. Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder.
3. Häll blaningen i en silduk, blir ca 1 liter saft.
4. Mät upp den avrunna saften och koka upp den och ta sedan från plattan.
5. Rör ner sockret (5 dl per liter saft, är det mindre saft får du minska sockermängden) och rör tills det löst sig.
6. Koka upp igen och tag från plattan.
7. Rör ut natriumbensoaten i en matsked av saften och rör sedan ner det i resten av saften.
8. Häll i rena flaskor. Går bra att frysa.
Visningar: 314
Inlagt 2013-09-08 17:34:44






120 min