Receptbeskrivning
Gulaschsoppa
Ingredienser
för
400 g nötkött, högrev ex fransyska eller ryggbiff
2 msk olja
salt och peppar
2 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
cayennepeppar
1 l vatten
2 oxbuljong
4 st potatis(ar)
4 grovt bröd
2 msk olja
salt och peppar
2 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
cayennepeppar
1 l vatten
2 oxbuljong
4 st potatis(ar)
4 grovt bröd
Beskrivning
1.Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och skär paprikan i små bitar.
2. Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan.
4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan under lock i 20 minuter.
5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppan med ett rustikt bröd.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 409 kcal
Kolhydrater: 30 g
Protein: 27 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan.
4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan under lock i 20 minuter.
5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppan med ett rustikt bröd.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 409 kcal
Kolhydrater: 30 g
Protein: 27 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 592
Inlagt 2013-09-08 18:06:44

