Receptbeskrivning
Muffins (glutenfria)
Ingredienser
för
2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 krm gurkmeja
1 st banan
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smaksättning
1 tsk ingefärspulver 1 tsk kanel
1 krm gurkmeja
1 st banan
Beskrivning
Till 12st
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Mosa 1 banan och blanda ner i äggsmeten. Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och banan-röran. När allt är blandad rör ner smör- och mjölkblandningen, fortsätt röra tills smeten är slät.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 22 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Mosa 1 banan och blanda ner i äggsmeten. Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och banan-röran. När allt är blandad rör ner smör- och mjölkblandningen, fortsätt röra tills smeten är slät.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 22 min.
Visningar: 133
Inlagt 2013-09-10 07:09:51






30 min