Receptbeskrivning
Juliga majsmuffins (glutenfria)
Ingredienser
för
2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 frp saffran
1 dl lingon
1 msk potatismjöl
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 frp saffran
1 dl lingon
1 msk potatismjöl
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Blanda lingonen med potatismjölet.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg-röran. När allt är blandad rör ner smör- och mjölkblandningen, fortsätt röra tills smeten är slät. Ha i lingonen och rör försiktigt tills bären är fördelade i hela smeten.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 22 min.
Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Blanda lingonen med potatismjölet.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg-röran. När allt är blandad rör ner smör- och mjölkblandningen, fortsätt röra tills smeten är slät. Ha i lingonen och rör försiktigt tills bären är fördelade i hela smeten.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 22 min.
Visningar: 836
Inlagt 2013-09-10 07:15:08






30 min