Receptbeskrivning

Potatissoppa med rom och purjolök

Ingredienser för
1 burk rom
1 st purjolök
1 msk hönsbuljong
3 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
1 st citron, skal
600 g mandelpotatis
2 msk höns- eller grönsaksbuljong
1 st gul lök
socker
salt och vitpeppar
lagerblad
7 dl vatten
1 dl milda mat ,7%
citronjuice


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Purjolök: Skiva och skölj purjolöken. Koka mjuk med resterande ingredienser. Häll av och smaka upp med rivet citronskal, socker och salt.
2. Potatisoppa: Skala och skiva potatisen och löken. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills allt är mjukt. Mixa slätt i kannmixer eller med stavmixer. Smaka upp soppan med salt, peppar och citronjuice.
3. Servera soppan med purjolöken och toppa med rommen. Rosta gärna ett gott surdegsbröd till.

Visningar: 665
Inlagt 2013-09-11 12:01:23